Nöje

 • Fråga Lund-experten Henrik Widegrens pop går hem – till och med i Indien

  Henrik Widegren, den lättsamme ­medicinaren i tv:s ”Fråga Lund”, har också en artistkarriär. Hans speciella kombination av under­hållning och folk­bildning har spridit sig långt utanför Skåne och låten ”Googla aldrig dina symptom” har blivit viral i Indien.

 • Därför blev Lill-Babs hela Sveriges älskling

  Jodå, hon var kär i Klas-Göran ända till slutet. Men Lill-Babs hade samtidigt inga höga tankar om sin egen förmåga att förtrolla någon.
  Som ättling till enkla bönder i Värmland och Hälsingland hade hon hela livet svårt att se sig som en stjärna.

 • Kristina Öhman är världens första doktor i Starlet: ”Här får tjejer stå i centrum”

  Vi är många som älskade – eller kanske smygläste – Starlet som unga. Tidningen avfärdades ofta som ”romantiskt skräp”, men etnologen Kristina Öhman har äntligen gett den upprättelse – i världens första doktorsavhandling om Starlet.

 • Babben Larsson om sin stora förebild: ”Jag var fast från första rutan”

  Skådespelare, ståuppare, julvärd, sångerska och programledare. Babben Larsson har många strängar på sin lyra. Men vad många inte vet är att en av hennes största inspirationskällor är en fiktiv person – hjälten och före detta gangsterdrottningen Modesty Blaise!

 • Mona Haskel var å:et i Hasseåtage

  Alla människor över, säg, 45 år i Sverige har en relation till Hasseåtage – humorduon som sprutade ur sig böcker, filmer, shower och revyer i en aldrig sinande ström fram till Tages för tidiga bortgång. Men det finns en lite bortglömd person som var oumbärlig för deras succé: renskrivaren, sekreteraren, scriptan, lunch-kocken, snöskottaren och alltiallon Mona Haskel.

 • Marie Nilsson Lind blev 62 år – läs Icakurirens sista intervju med artisten här

  Den 4 januari 2024 avled Ainbusksångaren Marie Nilsson Lind. Hon blev 62 år gammal. Här kan du läsa Icakurirens intervju med henne från 2021.

  Ainbusk Singers-sångerskan och kompositören har länge kämpat med sina depressioner. Och efter systern Josefins död var Marie Nilsson Lind vilse. Men såren börjar läka.

 • Sofia Papadimitriou Ledarp spelar Hilma af Klint: ”Jag blev helt besatt av Hilma”

  Först kom boken, sedan kom filmen och nu kommer pjäsen – om konstnären Hilma af Klint. Och det är Sofia Papadimitriou Ledarp som spelar Hilma. ”Jag kan känna igen mig i Hilma, i hennes envishet och aldrig ge upp-anda.”

 • Nepo babies: Kändisars barn blir kändisar

  Kulturvärldens nepo babies – barn som är framgångsrika inom sina föräldrars område – har varit en snackis det senaste året. Men nepotismen frodas också inom andra branscher. I själva verket är många av oss fast i den familj eller miljö som vi har vuxit upp i.

 • TV-historia: Per Oscarsson i händelsen som chockade Sverige

  Det måste ha varit svensk TV-historias mest berömda kupp. Inför Lennart Hyland och hela svenska folket klädde Per Oscarsson av
  sig på bästa sändningstid – och dagen efter pratade inte Sverige om annat. Se hur det såg ut i tidningarna här!

 • Svenska May Britt Wilkens och Sammy Davis Jr i äktenskapet som skakade Hollywood

  Den 13 november 1960 hålls ett bröllop som chockerar många amerikaner och som får debattens vågor att gå höga. Brudgummen är Sammy Davis jr, 35, en superstjärna och av många ansedd som världens mest begåvade underhållare. Hans brud hette May Britt och var svenska.

 • Niklas Strömstedt: ”Tiden på barnpsyk satte spår”

  En av Sveriges mest framgångsrika popsångare har fyllt 65, och nu ser han tillbaka på ett liv på scenen. Från nattklubben Atlantic till Abba, Lundell till Lerin, Mello till Mama Mia, ”Om” till ”Oslagbara”. I fem decennier har Niklas Strömstedt underhållit Sverige, och nu delar han med sig av den musikaliska resan – men också av livets resa – i en bok.

 • Tommy Nilsson: ”Jag vill ta vara på den tid jag har kvar”

  Tommy Nilsson har just avslutat en hyllad turné i landets kyrkor. I kyrkorummet tänker både han och publiken på livet, säger Tommy som förra året blev pappa igen.
  – Jag är rädd om tiden idag, jag vill inte slarva bort den, säger han.

Scroll to Top