Tommy Myllymäkis efterrätt: Mammas somriga blåbärskvarg

En enkel och somrig efterrätt som du snabbt svänger ihop.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Tommy Myllymäki bjuder på mat! Här kan du kika in i stjärnkockens kök, och nedan hittar du hans somriga efterrätt med blåbärskvarg.

Du hittar resten av Tommy Myllymäkis meny här:

Förrätt: Sallad på lax med grönkål

Huvudrätt: Kycklingpasta med salvia och vin

Du behöver

  • 5 deciliter blåbär, låt rinna av om de är frysta
  • 1 deciliter socker
  • 3 deciliter kvarg
  • 3 deciliter vispgrädde

Gör så här

1

Mosa blåbären lätt tillsammans med socker, använd en gaffel.

2

Vänd ned kvarg och blanda ordentligt.

3

Vispa grädden luftig men lätt.

4

Vänd ned grädden i blåbärskvargen.

5

Servera med lite rårörda blåbär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top