Tommy Myllymäki bjuder på mat! Här kan du titta in i mästerkockens kök, och nedan hittar du hans ljuvliga pastarätt med kyckling, salvia och vin.
Du hittar resten av Tommy Myllymäkis meny här:
Förrätt: Sallad på lax med grönkål
Efterrätt: Mammas somriga blåbärskvarg
Du behöver
- 200 gram kycklingfilé i bitar
- 4 matskedar smör
- 4 matskedar marsalavin
- 8 salviablad
- 2 deciliter grädde
- 1 deciliter riven parmesanost
- 250 gram tortiglionipasta
- Salt
Gör så här
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning.
Bryn smöret, tillsätt kyckling och salviablad. Stek kycklingen runtom i ca 4 minuter.
Tillsätt marsalavin, låt koka in. Tillsätt grädde och koka ihop till en krämig sås.
Smaka av med parmesanost och salt. Vänd ner pastan i såsen och låt snabbt koka ihop.
Lägg upp på tallrik och toppa med extra parmesanost.