Kycklingpasta med salvia och vin – recept av Tommy Myllymäki

Stjärnkockens kycklingpasta får ljuvlig smak av det söta, sicilianska marsalavinet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Tommy Myllymäki bjuder på mat! Här kan du titta in i mästerkockens kök, och nedan hittar du hans ljuvliga pastarätt med kyckling, salvia och vin.

Du hittar resten av Tommy Myllymäkis meny här:

Förrätt: Sallad på lax med grönkål

Efterrätt: Mammas somriga blåbärskvarg

Du behöver

  • 200 gram kycklingfilé i bitar
  • 4 matskedar smör
  • 4 matskedar marsalavin
  • 8 salviablad
  • 2 deciliter grädde
  • 1 deciliter riven parmesanost
  • 250 gram tortiglionipasta
  • Salt

Gör så här

1

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning.

2

Bryn smöret, tillsätt kyckling och salviablad. Stek kycklingen runtom i ca 4 minuter.

3

Tillsätt marsalavin, låt koka in. Tillsätt grädde och koka ihop till en krämig sås.

4

Smaka av med parmesanost och salt. Vänd ner pastan i såsen och låt snabbt koka ihop.

5

Lägg upp på tallrik och toppa med extra parmesanost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top