Dillmajonnäs med citron

Du behöver 2 st äggulor 1 tsk citronsaft 3 dl neutral olja t ex solrosolja 1 dl plockad dill 1 st vitlöksklyfta finhackad salt och...

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk citronsaft
  • 3 dl neutral olja t ex solrosolja
  • 1 dl plockad dill
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Vispa lätt samman äggulor med citronsaft. Tillsätt oljan droppvis under vispning, lite i taget.

2

När majonnäsen börjar gå ihop kan man tillsätta oljan i en tunn fin stråle under vispning.

3

Finhacka dillen och tillsätt tillsammans med finhackad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

4

Tips! Gör en snabbvariant av såsen: Blanda 2 deciliter köpt majonnäs med finhackad dill och smaka av med 1 matsked citronsaft och lite svartpeppar.


Kommentar:
Dill plus kräftor är lika med sant. Här en majonnäs med dill och citron som passar perfekt på kräftmackan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top