Björnbärsmarmelad med apelsin

Du behöver 500 g björnbär ca 1 liter 400 g råsocker strö eller vitt strösocker (ca 4 1/2 dl) 0.5 dl pressad apelsinsaft Gör så...

Tillagningstid: 40 minuter
5 deciliter

Du behöver

  • 500 g björnbär ca 1 liter
  • 400 g råsocker strö eller vitt strösocker (ca 4 1/2 dl)
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft

Gör så här

1

Koka långsamt upp björnbär, råsocker och apelsinsaft i en kastrull. Låt koka under lock i cirka 5 minuter.

2

Ta av locket och mosa bären lätt mot grytans kant. Låt koka på medelvärme utan lock i cirka 15 minuter.

3

Gör marmeladprovet, se ruta. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.

Tips Låt gärna ett lagerblad koka med marmeladen. Byt även ut hälften av sockret mot mörkt muscovadosocker för en djupare smak.

 

4

Smakkompisar Mandel, mörk choklad, lavendel, lakrits, getost, lagerblad, äpple.


Kommentar:
Björnbäret är mörkt och djupt i både smak och färg. Det är en nära släkting till hallonet och växer både vilt och i trädgård.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top