Smulpaj med körsbär

Du behöver Pajdeg 100 g smör 0.5 dl socker 0.5 tsk äkta vaniljpulver 3 dl vetemjöl 100 g vit choklad Fyllning 300 g körsbär frysta...

Tillagningstid: 60 minuter
0 portion

Du behöver

Pajdeg

100 g smör
0.5 dl socker
0.5 tsk äkta vaniljpulver
3 dl vetemjöl
100 g vit choklad

Fyllning

300 g körsbär frysta och urkärnade
2 msk strösocker

Till servering

Vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, vaniljpulver och vetemjöl. Blanda till en grynig massa.

3

Grovhacka chokladen.

4

Lägg körsbär och socker i en kastrull och värm under omrörning tills sockret har smält.

5

Häll över bären i en pajform (cirka 24 centimeter i diameter). Smula över pajdegen och toppa med hackad choklad.

6

Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med vispad grädde eller glass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top