Tre snabba sillar till midsommar

Tre snabba sillar som du enkelt svänger ihop kvällen före; ingefära och citron, silverlök och lagerblad, smetana och stenbitsrom. Nykokt färskpotatis till servering.

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

1-2-3-lag

1.5 dl ättikssprit (12 %)
3 dl strösocker
4.5 dl vatten
femminuterssill tre förpackningar

Smaksättning 1

1 dl smetana
0.5 dl majonnäs
1 msk rödlök finhackad
0.5 dl dill fint skuren
40 g röd stenbitsrom

Smaksättning 2

0.5 st silverlök skalad
2 st lagerblad
5 st kryddpepparkorn

Smaksättning 3

ingefära tumstor bit, skalad
1 dl citronsaft färskpressad

Gör så här

1

Börja med 1-2-3-lagen. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och rör tills sockret löst sig. Låt svalna helt.

2

Låt sillen rinna av ordentligt och skär den i små bitar om du köpt hela filéer.

3

Smaksättning 1 Rör ihop smetana, majonnäs, rödlök, dill och stenbitsrom i en skål. Vänd sedan försiktigt ned en förpackning med sillbitar. Lägg blandningen i en glasburk med lock.

4

Smaksättning 2 I nästa glasburk varvas en förpackning sill med tunt skivad silverlök, lagerblad och kryddpeppar. Fyll på med lag så det täcker fisken och sätt på locket.

5

Smaksättning 3 I den tredje burken varvas en förpackning sill med tunt skivad ingefära. Blanda citronsaften med 1 dl lag och fyll upp så att det täcker fisken. Sätt på lock. Citronsaften i kombination med sillen kan göra lagen lite grumlig.

6

Låt sillarna stå i kylen över natten så att smakerna utvecklas. Servera med nykokt färskpotatis. Sillarna klarar sig några dagar i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top