Squashfrittata med ost

Den här läckra frittatan passar såväl vardag som fest, och toppas med parmesan, skinka och örter.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g squash en stor
  • 3,5 msk olivolja
  • 8 st ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 16 skiva ost små skivor, t ex port salut eller kloster
  • 1 msk smör till stekpanna

Till servering och garnering

3 msk Parmesan färskriven
75 g parmaskinka i tunna skivor
finhackade färska örter t ex oregano
svartpeppar nymalen

Gör så här

1

Ansa och skiva squashen. Fräs skivorna i oljan i 2–3 omgångar i en stekpanna, ta upp dem på en tallrik.

2

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, grädde och salt.

3

Varva squash, ostskivor och äggsmet i tre lager i en smord ugnssäker stekpanna, avsluta med äggsmet. Stek frittatan på medelstark värme 5–10 minuter. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

4

Toppa frittatan med parmesan, skinka och örter. Peppra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top