Du behöver
- 600 g squash en stor
- 3,5 msk olivolja
- 8 st ägg
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
- 16 skiva ost små skivor, t ex port salut eller kloster
- 1 msk smör till stekpanna
Till servering och garnering
3 msk Parmesan färskriven
75 g parmaskinka i tunna skivor
finhackade färska örter t ex oregano
svartpeppar nymalen
Gör så här
Ansa och skiva squashen. Fräs skivorna i oljan i 2–3 omgångar i en stekpanna, ta upp dem på en tallrik.
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg, grädde och salt.
Varva squash, ostskivor och äggsmet i tre lager i en smord ugnssäker stekpanna, avsluta med äggsmet. Stek frittatan på medelstark värme 5–10 minuter. Efterstek i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
Toppa frittatan med parmesan, skinka och örter. Peppra.