Färska vårrullar med grönsaker

Du behöver 100 g risnudlar koriander 1 kruka 1 st morot 1 st gurka 12 st stora rispapper Gör så här 1 Bryt nudlarna och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g risnudlar
  • koriander 1 kruka
  • 1 st morot
  • 1 st gurka
  • 12 st stora rispapper

Gör så här

1

Bryt nudlarna och koka dem enligt förpackningens anvisning. Skölj i kallt vatten och låt rinna av och svalna helt.

2

Skala och riv moroten grovt. Dela gurkan en gång på tvären och två gånger på längden och skär bort kärnhuset. Riv den sedan grovt och blanda med finhackad morot och nudlar.

3

Doppa ett rispapper i varmt vatten i cirka 15 sekunder tills det mjuknar. Lägg pappret på en fuktig handduk och lägg 2–3 fina korianderblad mitt på. Lägg sedan en knapp deciliter av nudelblandningen i en avlång hög mitt på rispappret. Vik först in ena långsidan och kortsidorna. Rulla sedan ihop vårrullen och lägg på ett fat. Täck med en fuktig handduk så att de inte torkar. 

4

Gör likadant med resten av rullarna. Servera dem kalla, hela eller skurna rakt av med en vass sköljd kniv. Skeda över dressingen, eller doppa rullarna i den eller i sweet chilisås

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top