Du behöver
- 3 dl bulgur
- 500 g blandfärs
- 1 st ägg
- 1 dl persilja grovt hackad
- 1 st gul lök hackad
- 1 tsk salt
- svartpeppar nymalen
- olja till stekning
- 100 g haricots verts lättkokta
- 1 st kidneybönor väl sköljda
- 1 msk pressad citron
- 1 msk olivolja
- 1 tsk chiliflakes
- salt
Tillbehör:
kärnfria kalamataoliver
fetaost
matlagningsyoghurt
Gör så här
1
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
2
Arbeta ihop färs, ägg, persilja, lök, salt och svartpeppar till en jämn färs. Forma biffar och stek runt om i 7–8 minuter.
3
Blanda den varma bulgurn med haricots verts, bönor, citron, olivolja, chiliflakes och salt.
4
Servera biffar och bulgur med tillbehören.
Näringsvärde
Kcal 522
Fett 20 g
Kolhydrater 41 g
Fibrer 13 g