Färsbiffar med bulgur

Du behöver 3 dl bulgur 500 g blandfärs 1 st ägg 1 dl persilja grovt hackad 1 st gul lök hackad 1 tsk salt svartpeppar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl bulgur
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl persilja grovt hackad
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • olja till stekning
  • 100 g haricots verts lättkokta
  • 1 st kidneybönor väl sköljda
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt

Tillbehör:

kärnfria kalamataoliver
fetaost
matlagningsyoghurt

Gör så här

1
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.

2
Arbeta ihop färs, ägg, persilja, lök, salt och svartpeppar till en jämn färs. Forma biffar och stek runt om i 7–8 minuter.

3
Blanda den varma bulgurn med haricots verts, bönor, citron, olivolja, chiliflakes och salt.

4
Servera biffar och bulgur med tillbehören.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 522
Fett 20 g
Kolhydrater 41 g
Fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top