Gravad strömming med timjan

Du behöver 400 g strömmingsfilé Lag 1: 1 dl ättiksprit 12 % 5 dl vatten 1 msk salt Lag 2: 0.5 dl ättiksprit 12% 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g strömmingsfilé

Lag 1:

1 dl ättiksprit 12 %
5 dl vatten
1 msk salt

Lag 2:

0.5 dl ättiksprit 12%
1 dl socker
1.5 dl vatten
10 st enbär
2 msk gin
10 st timjan kvistar

Gör så här

1
Drag skinnet av strömmingen.

2
Lag 1: Vispa ihop ingredienserna till lag 1. Lägg fisken i lagen och grava cirka 8 timmar i kyl, eller tills den blir vit helt igenom.

3
Lag 2: Koka upp samtliga ingredienser till lag 2. Låt svalna. Ta upp fisken ur lag 1, lägg den i en glasburk, och slå den nya lagen över. Låt stå i kyl minst 2 dagar så att smakerna utvecklar sig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top