Strömming senapsgravad

Du behöver 5 dl vatten 1 dl ättikssprit (12 %) 1 msk salt 600 g strömmingsfilé Sås: 2 dl senap vanlig 3 msk strösocker 1...

Tillagningstid: 15 minuter
1 portion

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 600 g strömmingsfilé

Sås:

2 dl senap vanlig
3 msk strösocker
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar grovt krossad
1.5 dl rapsolja
1 msk ättikssprit
1 st dill fint skuren

Gör så här

1
Blanda vatten, salt och ättika och rör tills saltet löst sig. Torka av strömmingen med hushållspapper och lägg den i lagen. Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar, eller över natten.

2
Ta upp strömmingen, dra av skinnet och låt den rinna av.

3
Blanda senap, socker, salt och vitpeppar. Vispa i oljan lite i taget och tillsätt sist ättika och dill. Varva såsen med strömmingen i en glasburk. Låt filéerna mogna i såsen ett dygn före servering.


Kommentar:
Tips! Strömmingen håller cirka en vecka i kylskåp.
Receptet är skapat av Ingrid Andersson.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top