Du behöver
- 400 g Jordärtskocka
- 2 msk Smör
- 250 g Räkor
- 4 st Vårlökar
- 70 g Babyspenat
- Salt och peppar
- 5 st Ägg
- 2 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
- 2 dl Vispgrädde
- 30 g 1 knp Dill
- 100 g Västerbottenost
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175°.
2
Skala och tärna jordärtskockorna i 1 cm stora tärningar, strimla vårlöken fint. Skala räkorna.
3
Råstek jordärtskockorna i smör tills de är mjuka, tillsätt vårlöken, babyspenat och räkorna på slutet, salta och peppra.
4
Fördela i smorda portionsformar.
5
Knäck äggen, blanda med grädde och Bong Touch of Taste skaldjursfond. Häll i formarna.
6
Plocka och dillen i små vippor, tryck ner dillen lite försiktigt i formarna.
7
Riv osten grovt och toppa formarna.
8
Grädda i ca 15 min, eller tills äggstanningen stelnat.