Spenat- och jordärtskocksfrittata med räkor och västerbottenos

Du behöver 400 g Jordärtskocka 2 msk Smör 250 g Räkor 4 st Vårlökar 70 g Babyspenat Salt och peppar 5 st Ägg 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g Jordärtskocka
  • 2 msk Smör
  • 250 g Räkor
  • 4 st Vårlökar
  • 70 g Babyspenat
  • Salt och peppar
  • 5 st Ägg
  • 2 msk Bong Touch of Taste Skaldjursfond
  • 2 dl Vispgrädde
  • 30 g 1 knp Dill
  • 100 g Västerbottenost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175°.

2
Skala och tärna jordärtskockorna i 1 cm stora tärningar, strimla vårlöken fint. Skala räkorna.

3
Råstek jordärtskockorna i smör tills de är mjuka, tillsätt vårlöken, babyspenat och räkorna på slutet, salta och peppra.

4
Fördela i smorda portionsformar.

5
Knäck äggen, blanda med grädde och Bong Touch of Taste skaldjursfond. Häll i formarna.

6
Plocka och dillen i små vippor, tryck ner dillen lite försiktigt i formarna.

7
Riv osten grovt och toppa formarna.

8
Grädda i ca 15 min, eller tills äggstanningen stelnat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top