Du behöver
- 250 g (skogs)champinjoner
- 1 msk smör
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 tsk sherryvinäger
- 1/2 dl grädde
- salt, svartpeppar
- 8 skivor baguette
- några droppar tryffelolja
- körvel till dekoration
Gör så här
1
Hacka svampen för hand eller i matberedare, spara två små till dekoration. Stek svampen i torr panna tills den släpper vätska och låt vätskan koka bort. Tillsätt smör och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt vinägern och låt den koka in. Tillsätt grädden och låt den koka in. Smaka av med salt och peppar och lägg över i en skål.
2
Rosta brödet i torr panna, fördela svampkrämen på brödskivorna. Hyvla de sparade champinjonerna tunt, gärna på mandolin och lägg dem på snittarna. Droppa över lite tryffelolja och toppa med späda körvelblad.