Du behöver
- 1 dl svarta linser + 3 dl vatten
- 1 st timjan kvist
- 2 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- salt nymalen svartpeppar
- 200 g chèvre
- 16 st körsbärstomater
- 100 g rucola
- 1 dl valnötter rostade
- 1 msk flytande honung
- salt nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Skölj linserna och koka dem med en kvist timjan på låg värme i osaltat vatten i cirka 20 minuter, tills de är mjuka men ändå fasta. Ta av från plattan och låt stå i fem minuter. Häll av linserna i ett durkslag, häll dem i en skål och blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
2
Kantskär chevren och dela i mindre bitar. Skölj och klyfta tomaterna. Lägg upp linser, rucola, tomater och chevre i fyra tallrikar. Strö över valnötter och ringla över honung. Salta och peppra en aning.