Tunnbrödsklämma med het räkröra

Du behöver 100 g färskost naturell av philadelphiatyp 1 msk majonnäs 0.5 st lime saften 1.5 tsk sambal oelek 1 dl koriander grovt hackad +...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g färskost naturell av philadelphiatyp
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 st lime saften
  • 1.5 tsk sambal oelek
  • 1 dl koriander grovt hackad + lite extra till servering
  • salt svartpeppar
  • 1 st äpple litet fast
  • 200 g skalade räkor (ca 3 dl)
  • 4 st tunnbröd små runda
  • 4 st salladsblad stora mjuka (t ex huvudsallad)
  • 1 st morot
  • ärtskott

Gör så här

1
Blanda färskost, majonnäs, pressad lime, sambal oelek och hackad koriander. Smaka av med salt och peppar.

2
Skala och kärna ur äpplet och tärna det fint. Vänd ner äpple och räkor i krämen och låt stå svalt till servering.

3
Skala moroten och strimla den fint eller hyvla den i remsor. Gör en strut av tunnbrödet och lägg ett salladsblad i som förhindrar att fyllningen rinner ut i botten.

4
Lägg lite ärtskott och morot längs kanten och fyll sedan på generöst med räkröra. Toppa med lite extra koriander.


Kommentar:
Packtips! Strutarna packas bäst ståendes i en hög burk eller ask med lite smörpapper runt som håller dem på plats. Ta gärna med gafflar och servetter!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top