Dumplings med fläskfärs och ingefära

Du behöver 400 g fläskfärs 4 msk hackad gräslök 2 msk ingefära riven eller finhackad 2 msk soja 2 msk matlagningsvin vitt 250 g salladskål...

Tillagningstid: 55 minuter
40 portioner

Du behöver

  • 400 g fläskfärs
  • 4 msk hackad gräslök
  • 2 msk ingefära riven eller finhackad
  • 2 msk soja
  • 2 msk matlagningsvin vitt
  • 250 g salladskål strimlad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 pkt dumplingdeg
  • 1.5 msk sesamolja
  • 3 msk vatten

Sås

1 dl risvinäger
0.5 dl soja
2 msk sesamolja

Gör så här

1
Blanda färs, gräslök, ingefära, soja och vin till en jämn smet. Tillsätt salladskål och salt, arbeta in. Ställ in i kylen i en halvtimme.

2
Lägg degplattan mitt i handen. Lägg en matsked färsfyllning mitt på.

3
Vik ihop degplattan. Fukta kanten med blöt fingertopp, kläm ihop på mitten.

4
Gör två veck på varje sida om mitten. Är degkanten fuktig så fäster det bra.

5
Fördela 1 matsked av sesamoljan i en stekpanna. Lägg i dumplingarna och häll över vattnet. Stekkoka dem under lock, i början på högsta värme i ett par minuter, därefter på medelvärme i 10 minuter. Häll på ytterligare 1/2 matsked sesamolja och stek dem gyllenbruna i ett par minuter.

6
Rör ihop ingredienserna till såsen som serveras till. Doppa och njut.


Kommentar:
Kinesiska smårätter dim sum.
På www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Dim-Sum/ finns instruktioner för hur man viker sin dumpling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top