Bön-och vetepytt med rökt fisk

Du behöver 1 burk (410 g) matvete 2 burkar (410 g) bönmix 1 knippe salladslök 1 vitlöksklyfta 1 liten zucchini 1 broccoli (ca 200 g)...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk (410 g) matvete
  • 2 burkar (410 g) bönmix
  • 1 knippe salladslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten zucchini
  • 1 broccoli (ca 200 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • saften av 1 citron
  • ca 300 g varmrökt fisk,
  • t ex makrill, sik eller böckling

Gör så här

1
Häll av vete och bönmix i ett durkslag. Skölj och låt rinna av.

2
Skär lite av lökstjälkarna i ringar (spara till garnering). Halvera lökarna på längden. Skala och hacka vitlöken. Skär zucchinin i små tärningar.

3
Plocka små buketter av broccolin. Fräs grönsakerna i oljan i 2–3 minuter, det gör inget om de får lite färg. Salta och peppra.

4
Vänd ner vete och bönor. Låt bli varmt. Pressa över citron. Salta och peppra. Strö över lökringarna. Servera med rökt fisk.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 516, Fett 25 g, Kolhydrater 33 g, Fibrer 13 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top