Du behöver
- 1 burk (410 g) matvete
- 2 burkar (410 g) bönmix
- 1 knippe salladslök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 liten zucchini
- 1 broccoli (ca 200 g)
- 1/2 dl olivolja
- saften av 1 citron
- ca 300 g varmrökt fisk,
- t ex makrill, sik eller böckling
Gör så här
1
Häll av vete och bönmix i ett durkslag. Skölj och låt rinna av.
2
Skär lite av lökstjälkarna i ringar (spara till garnering). Halvera lökarna på längden. Skala och hacka vitlöken. Skär zucchinin i små tärningar.
3
Plocka små buketter av broccolin. Fräs grönsakerna i oljan i 2–3 minuter, det gör inget om de får lite färg. Salta och peppra.
4
Vänd ner vete och bönor. Låt bli varmt. Pressa över citron. Salta och peppra. Strö över lökringarna. Servera med rökt fisk.
Näringsvärde: Kcal 516, Fett 25 g, Kolhydrater 33 g, Fibrer 13 g