Du behöver
- 2 dl strösocker
- 2 dl vatten
- 1–2 msk flagad mandel
- 1–2 nektariner
- 4 dl mangofruktdryck
- 1 äggvita
Gör så här
1
Koka upp socker och vatten, sjud 3–4 minuter och kyl så snabbt som möjligt.
2
Rosta mandeln lätt ljusbrun i torr, varm stekpanna under passning. Ta upp.
3
Skiva och tärna tvättade nektariners fruktkött, kyl.
4
Häll mangojuice och 1/2 deciliter sockerlag i glassmaskin, sätt i gång den. Vispa upp äggvitan med en gaffel och droppa ner den i glassmaskinen under gång. När glassen fått smidig konsistens kan den stoppas i frysen, men tinas 5–10 minuter innan den serveras. Eller servera bums! Toppa med mandel och nektarinströssel.
Du kan köpa färdig mangosorbet, eller göra egen om du har glassmaskin.