Tortilla med chilifärs och limesyrad rödlök

Du behöver 2 st rödlökar 2 st lime saften 4 msk olivolja salt nymalen svartpeppar 600 g nötfärs 2 st vitlöksklyftor skalade, finrivna 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • 2 st lime saften
  • 4 msk olivolja
  • salt nymalen svartpeppar
  • 600 g nötfärs
  • 2 st vitlöksklyftor skalade, finrivna
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk paprikapulver starkt
  • 2 tsk oregano torkad
  • 1 tsk salt
  • 8 st tortillabröd varma

Servera med:

riven ost strimlad isbergssallad, tärnad avokado, färsk koriander

Gör så här

1
Skala och skiva löken tunt, rör ihop med limesaft och 2 msk olivolja. Salta och peppra, låt mjukna.

2
Fräs köttfärsen i stekpanna i 2 msk olivolja, tillsätt vitlök, spiskummin, chiliflakes, paprikapulver, oregano och salt. Smaka av, krydda mer om du vill ha en starkare färs.

3
Servera med tortillabröd, ost, isbergssallad, avokado, koriander och den limesyrade rödlöken.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 694, fett 33 g, kolhydrater 48g, fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top