Marinerad sallad med rostade pumpakärnor

Du behöver 1/2 dl vatten 1 dl fisksås 2 msk strösocker 1/2 dl pressad lime 1/2 röd chili, skivad eller 1 tsk chiliflakes 3 msk...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 dl pressad lime
  • 1/2 röd chili, skivad
  • eller 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk rostade pumpakärnor
  • Sallad:
  • 1 liter strimlad salladskål
  • 2 morötter, strimlade med potatisskalare
  • 1/2 zucchini, skivad

Gör så här

1
Värm ingredienserna till dressingen i kastrull, det behöver inte koka. Rör om så att sockret löser sig. Låt svalna.

2
Häll dressingen över grönsakerna i en skål. Låt dra 5–6 minuter. Servera i skålar, toppa med pumpakärnor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top