Du behöver
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk citronsyra
- 2 ägg
- 1 burk (397 g) kondenserad mjölk
- ca 1 dl vatten
- 100 g blandade skogsbär till servering
- florsocker att pudra över färdig ärtsoppa
- 2 kranjskakorvar
Gör så här
1
Blanda mjöl, salt, bikarbonat och citronsyra (förbättrar bikarbonatets jäsningsförmåga) i en bunke. Vispa ner ägg och mjölk samt vatten till en slät pannkakssmet. Låt smeten svälla om tid finns.
2
Grädda tunna pannkakor, de jäser ändå upp lite i pannan, och blir något korta i konsistensen. Håll dem ljumma på ett fat under plastfolie. Servera med tinade bär eller sylt efter soppan.
3
Värm färdig ärtsoppa ur slang. Späd med vatten till önskad konsistens. Värm två hela små kranjskakorvar (kryddheta med kajenn, vitlök och bacon) i soppan och servera med sked, kniv och gaffel.
Fiberrikt!