Ryska pannkakor och ärtsoppa med kranjska

Du behöver 2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 1/2 tsk bikarbonat 1/2 tsk citronsyra 2 ägg 1 burk (397 g) kondenserad mjölk ca 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk citronsyra
  • 2 ägg
  • 1 burk (397 g) kondenserad mjölk
  • ca 1 dl vatten
  • 100 g blandade skogsbär till servering
  • florsocker att pudra över färdig ärtsoppa
  • 2 kranjskakorvar

Gör så här

1
Blanda mjöl, salt, bikarbonat och citronsyra (förbättrar bikarbonatets jäsningsförmåga) i en bunke. Vispa ner ägg och mjölk samt vatten till en slät pannkakssmet. Låt smeten svälla om tid finns.

2
Grädda tunna pannkakor, de jäser ändå upp lite i pannan, och blir något korta i konsistensen. Håll dem ljumma på ett fat under plastfolie. Servera med tinade bär eller sylt efter soppan.

3
Värm färdig ärtsoppa ur slang. Späd med vatten till önskad konsistens. Värm två hela små kranjskakorvar (kryddheta med kajenn, vitlök och bacon) i soppan och servera med sked, kniv och gaffel.


Kommentar:
Fiberrikt!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top