Älgfärsbiff med kall enbärs- och pepparrotssås

Du behöver 200 g älgfärs alternativt nötfärs 1 st ägg 0.5 dl vatten 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 9 st enbär krossade 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g älgfärs alternativt nötfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 9 st enbär krossade
  • 2 msk pepparrot grovriven färsk
  • 2 dl crème fraîche fetthalt 15 %
  • salt och vitpeppar

Tillbehör:

4 st potatis kokta
haricots verts

Gör så här

1
Blanda färsen med ägg, vatten, salt och peppar. Forma till biffar, cirka 1 cm tjocka, på vattensköljt skärbräde.

2
Blanda enbär och pepparrot med lätt-crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

3
Stek älgbiffarna, på ej för stark värme, 2-3 minuter på varje sida.

4
Servera tillsammans med kokt potatis och haricots verts.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top