Du behöver
- 4 dl matvete
- 2 tsk soja
- 1 (350 g) fänkål
- 1 (400 g) rotselleri
- 2 msk olivolja
- 1 1/2 äpple
- 1 dl mandlar
- 1 1/2 dl keso
Gör så här
1
Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar och tillsätt soja i kokvattnet. Matvetet kan bytas ut mot couscous eller andra gryn.
2
Skär rotfrukterna i oregelbundna stavar, cirka sex centimeter långa. Häll olivolja i en het panna och stek rotfrukterna gyllene.
3
Kärna ur och halvera äpplena och skär i tunna skivor.Hacka mandlarna grovt. Spara några skivor äpple samt lite nöthack. Blanda ner resten i pannan och stek en minut.
4
Lägg det kokta matvetet på en tallrik. Lägg rotfrukterna ovanpå. Toppa med keso, hackade mandlar och några äppelskivor.