Matvete med rotfrukter med äppel- och mandeltopp

Du behöver 4 dl matvete 2 tsk soja 1 (350 g) fänkål 1 (400 g) rotselleri 2 msk olivolja 1 1/2 äpple 1 dl mandlar...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl matvete
  • 2 tsk soja
  • 1 (350 g) fänkål
  • 1 (400 g) rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 äpple
  • 1 dl mandlar
  • 1 1/2 dl keso

Gör så här

1
Koka matvetet enligt förpackningens anvisningar och tillsätt soja i kokvattnet. Matvetet kan bytas ut mot couscous eller andra gryn.

2
Skär rotfrukterna i oregelbundna stavar, cirka sex centimeter långa. Häll olivolja i en het panna och stek rotfrukterna gyllene.

3
Kärna ur och halvera äpplena och skär i tunna skivor.Hacka mandlarna grovt. Spara några skivor äpple samt lite nöthack. Blanda ner resten i pannan och stek en minut.

4
Lägg det kokta matvetet på en tallrik. Lägg rotfrukterna ovanpå. Toppa med keso, hackade mandlar och några äppelskivor.

Annons
Scroll to Top