Potatissallad med dill och rödlök

Du behöver 1 dl äppelcidervinäger 0.5 dl strösocker 1 dl rapsolja 1 kg potatis kokad med skal, skalad och delad i klyftor salt och peppar...


8 portioner

Du behöver

  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 kg potatis kokad med skal, skalad och delad i klyftor
  • salt och peppar
  • 1 dl dill grovhackad
  • 1 st rödlök skalad och tunt klyftad

Gör så här

Koka upp vinäger, socker och rapsolja. Låt lagen svalna till ljummen temperatur. Häll den över den kalla potatisen, salta och peppra. Blanda i dillen och rödlöken precis före servering.


Kommentar:
Årets Kock, Andreas Hedlund, bjuder på ett julbord för 8 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top