Röd currypasta

Du behöver 1 msk korianderfrö 0.5 msk spiskumminfrön 1 tsk kumminfrö 10 st svartpepparkorn 10 st chilifrukt torkade röda 2 st stjälkar citrongräs 3 st...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk korianderfrö
  • 0.5 msk spiskumminfrön
  • 1 tsk kumminfrö
  • 10 st svartpepparkorn
  • 10 st chilifrukt torkade röda
  • 2 st stjälkar citrongräs
  • 3 st schalottenlökar hackade
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • lime skalet från 1
  • 2 tsk havssalt
  • 3.5 msk olja vegetabilisk

Gör så här

1
Rosta koriander, spiskummin, kummin och pepparkorn i en stekpanna på medelstark värme i 2-3 minuter. Låt svalna och stöt eller mal fröerna.

2
Kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka citrongräset. Hacka löken. Hacka limeskalet. Tillsätt salt och olja. Rör eller mixa till en slät pasta. Hållbar i kylen i sex till åtta veckor.


Kommentar:
Röd currypasta görs på torkad röd chilifrukt och passar bäst till olika kötträtter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top