Exotiska frukter på spegel

Du behöver 6 st äggulor 1 dl strösocker 1 dl cachucha vit söt port 1 st carambol 2 st passionsfrukt 4 st physalis 1 bitar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl cachucha vit söt port
  • 1 st carambol
  • 2 st passionsfrukt
  • 4 st physalis
  • 1 bitar galiamelon
  • citronmeliss

Gör så här

1
Börja med att göra sabayonnen. Vispa äggulor och socker till en luftig massa i en bunke, häll i portvinet. Ställ bunken över en kastrull med hett vatten och vispa kraftigt i ca 20 min så att krämen blir tjock och pösig. Fortsätt att vispa tills krämen svalnat.

2
Dela passionsfrukten på mitten. Skär melonen i smala klyftor och skiva carambolen.

3
Gör en spegel av sabayonnen, lägg frukten ovanpå och garnera med citronmelissen.


Kommentar:
Ett recept komponerat av Bengt Jansson och Pia Jansson von Vultée.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top