Yakiniku

Du behöver 500 g entrecôte rostbiff eller fransyska 0.25 st purjolök 2.5 msk sesamfrön vita persilja majsolja eller rapsolja Marinad: ingefära en tumstor bit 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g entrecôte rostbiff eller fransyska
  • 0.25 st purjolök
  • 2.5 msk sesamfrön vita
  • persilja
  • majsolja eller rapsolja

Marinad:

ingefära en tumstor bit
1 dl japansk soja
1.5 msk strösocker
portvin (kan uteslutas)

Tillbehör:

morötter

Gör så här

Köttet till yakiniku måste skivas tunt. Enklast är att frysa köttet någon dag innan det ska tillredas. Ta sedan fram det och skiva det halvtinat, så är det lättare att handskas med. Skär purjolöken i mycket tunna skivor. Riv ingefäran fint och blanda ingredienserna till marinaden i en liten skål. Doppa de tunt skivade köttbitarna i marinaden och lägg dem i ett lager i en djup tallrik. Strö sedan över lite purjolök och sesamfrön. Upprepa proceduren tills köttet och purjolöken är slut. Låt stå i några minuter. Värm stekpannan, häll i lite olja och stek sedan köttet snabbt. Lägg upp det på ett serveringsfat och garnera med persiljekvistar och sesamfrön.


Kommentar:
Tips! Vi gjorde rätten lite färggladare genom att servera den med frästa morötter. Skär morötter som tunna stavar, stek dem tills de blir mjuka. Häll över en liten skvätt japansk soja och servera.
Fler av Yukiko Dukes recept hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top