Grekisk ärtdip

Du behöver ca 3 dl nykokta gula ärter eller kikärter 1/2 dl olivolja + lite varmt spad från ärterna 2 vitlöksklyftor 1-2 tsk malen spiskummin...


4 portioner

Du behöver

  • ca 3 dl nykokta gula ärter eller kikärter
  • 1/2 dl olivolja + lite varmt spad från ärterna
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 tsk malen spiskummin
  • salt, vitpeppar och citronsaft
  • 1 rödlök
  • svarta oliver och citronklyftor till servering

Gör så här

Låt ärterna rinna av och kör dem i mixer eller matberedare med olivolja och lite av det heta kokspadet. Lägg i vitlök, kryddor och pressa i lite citronsaft. Kör till en slät puré och häll upp i en skål. Droppa olivolja på ytan, strö på finhackad rödlök och garnera med svarta oliver.


Kommentar:
Flera recept från heta bageriet “Systrar och Bröder” i Malmö hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top