Diddis berlinerbröd

Du behöver 5 st ägg 5 dl strösocker (425 g) 7 dl vetemjöl (420 g) 1.5 tsk bakpulver 200 g sötmandel (3 dl), grovhackad och...

Tillagningstid: 20 minuter
110 portioner

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 5 dl strösocker (425 g)
  • 7 dl vetemjöl (420 g)
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 200 g sötmandel (3 dl), grovhackad och oskållad

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och mandel.

2
Fördela smeten i 8 längder på papprade plåtar, högst 3 på varje plåt. Längderna ska vara 3 cm breda.

3
Grädda längderna mitt i 225 grader varm ugn 8-9 minuter. Skär dem i sneda bitar medan de är varma. Det blir cirka 14 stycken av varje längd. Sära på kakorna, lyft dem från papperet och låt dem kallna på galler. Bakar du en regnig dag blir de inte så spröda och torra som de ska. Rosta dem då en kort stund i ugnen. Förvara i burk med tättslutande lock.


Kommentar:
Gott till kaffe eller te, men också utsökta till fruktdesserter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top