Du behöver
- 8 st paprikor eller 4 vanliga
- 300 g fetaost
- 2 msk olivolja
- 1 st vitlök klyfta
- basilikablad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort stjälkarna och kärna ur paprikorna. Dela dem i halvor på längden, eller i kvartar om de är stora. Förväll dem genom att koka dem 2 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp och spola av dem i kallt vatten. Låt dem rinna av väl.
2
Smula eller mixa fetaosten och rör ihop den med olivolja, pressad vitlök och hackade basilikablad. Blandningen ska vara smidig.
3
Fyll paprikorna med ostblandningen. Lägg över dem i smord, eldfast form och grädda i 35 minuter. Servera dem lätt ljumma. Paprikorna kan förberedas och värmas i ugn (100 grader) vid servering.
De små ostfyllda paprikorna gör bordet färgglatt. Välj gärna paprikor
med olika färger.