Fetaostfyllda minipaprikor

Du behöver 8 st paprikor eller 4 vanliga 300 g fetaost 2 msk olivolja 1 st vitlök klyfta basilikablad Gör så här 1 Sätt ugnen...


8 portioner

Du behöver

  • 8 st paprikor eller 4 vanliga
  • 300 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlök klyfta
  • basilikablad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort stjälkarna och kärna ur paprikorna. Dela dem i halvor på längden, eller i kvartar om de är stora. Förväll dem genom att koka dem 2 minuter i lättsaltat vatten. Ta upp och spola av dem i kallt vatten. Låt dem rinna av väl.

2
Smula eller mixa fetaosten och rör ihop den med olivolja, pressad vitlök och hackade basilikablad. Blandningen ska vara smidig.

3
Fyll paprikorna med ostblandningen. Lägg över dem i smord, eldfast form och grädda i 35 minuter. Servera dem lätt ljumma. Paprikorna kan förberedas och värmas i ugn (100 grader) vid servering.


Kommentar:
De små ostfyllda paprikorna gör bordet färgglatt. Välj gärna paprikor
med olika färger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top