Läsar-recept

Varmt tomatbröd

Du behöver 10 basilikablad 1/2 dl hackad persilja 1/2 liten gul eller röd lök 1 vitlöksklyfta 2 stora tomater 50-75 g fetaost 1 krm örtsalt...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 10 basilikablad
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 liten gul eller röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 stora tomater
  • 50-75 g fetaost
  • 1 krm örtsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivor grekiskt lantbröd

Gör så här

1
Finhacka basilika, persilja, gul lök och vitlök. Dela tomaterna och tag bort kärnorna. Skär tomaterna och fetaosten i centimeterstora tärningar. Blanda alltsammans och tillsätt örtsalt, svartpeppar och olivolja. Rosta brödet (cirka 1 1/2 cm tjockt) i brödrosten. Lägg på tomatröran på det varma brödet.

2
Gott även som sommarkvällsrätt men då får receptet dubblas.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top