Du behöver
- 10 basilikablad
- 1/2 dl hackad persilja
- 1/2 liten gul eller röd lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 stora tomater
- 50-75 g fetaost
- 1 krm örtsalt
- 2 krm grovmalen svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 2 skivor grekiskt lantbröd
Gör så här
1
Finhacka basilika, persilja, gul lök och vitlök. Dela tomaterna och tag bort kärnorna. Skär tomaterna och fetaosten i centimeterstora tärningar. Blanda alltsammans och tillsätt örtsalt, svartpeppar och olivolja. Rosta brödet (cirka 1 1/2 cm tjockt) i brödrosten. Lägg på tomatröran på det varma brödet.
2
Gott även som sommarkvällsrätt men då får receptet dubblas.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.