Du behöver
- 600 g torskfilé
- salt
- 2.5 st limefrukt
- tabasco några droppar
- 2 st persilja knippor
- olivolja god
Gör så här
Vänd torskfiléerna i salt och låt dem ligga i en skål i kylskåpet 40-50 minuter, så de blir lättrimmade. Skölj av överflödigt salt och skär filéerna i ganska stora bitar. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg limeskivor i en ugnsfast form. Hacka persiljan fint och strö över och stänk på lite tabasco. Varva sedan torskbitarna i formen med tunna skivor lime och hackad persilja. Blanda saften av lime med några stänk tabasco och häll över torsken. Droppa över olivolja och ugnsbaka mitt i ugnen 10-12 minuter.
Måns Rossander är konstnär, kock och radioprofil i programmet “Meny”.
Vintips: 2173 Dodff & Irion, en Riesling från Alsace.