Du behöver
- 400 g torskfilé
- 6 st potatis (ca 500 g)
- 1 st lök stor gul
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 0.75 tsk curry
- 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
- 2 st burkar hela tomater
- 1 dl vatten
Att äta till:
brytbröd grovt
Gör så här
1
Tina fryst fisk över natten i kyl – eller tina i mikron. Skär den i 2 cm tjocka skivor. Skala och skiva potatis och lök mycket tunt.
2
Varva potatis och lök i en mikrotålig form. Strö lite salt mellan lagren. Häll över en blandning av olivolja, curry, peppar och vätskan från tomatburkarna. Skölj ur burkarna med totalt 1 dl vatten. Häll också på det. Dela tomaterna och lägg hälften av dem överst.
3
Täck med lock eller plastfilm och mikra på hög effekt, 650 W, i cirka 12 minuter eller tills potatisen är färdig. Vrid formen i ugnen några gånger under tiden. Rör om bland potatisen och lägg på fisken, strö på lite salt, och lägg på resten av tomaterna. Mikra ytterligare cirka 10 minuter på samma effekt eller tills fisken är färdig. Låt rätten stå cirka 5 minuter för värmeutjämning.
4
Tiden för tillagning beror delvis på formen och givetvis hur mycket fisken har tinat.
Torskgrytan går även bra att laga i traktörpanna på spisen.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.