Strutstournedos & grönsakspytt

Du behöver 4 mulliga bitar av strutsfilé, ca 5 cm tjocka à ca 175 g smör att steka i Pytt: 1/2 röd paprika 1 liten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 mulliga bitar av strutsfilé, ca 5 cm tjocka à ca 175 g
  • smör att steka i
  • Pytt:
  • 1/2 röd paprika
  • 1 liten squash
  • 4 minikolvar majs eller 1 dl konserverade
  • majskorn
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 skivor (färsk) ananas
  • 1-2 msk honung
  • saften av 1/2 citron

Gör så här

1
Skär grönsaker, lök och ananas i pyttesmå tärningar. Fräs alltsammans med honung och citronsaft i en kastrull tills de är halvmjuka. Det blir bra att låta dem stå medan köttet ligger i pannan.

2
Bryn köttbitarna runt om i smör i het stekpanna. Reglera ner värmen och stek tournedoserna tills de är rosa inuti, 5-8 minuter på varje sida.

3
Alternativ: bryn dem först runt om och efterstek i ugnen i 200 grader 8-10 minuter.

4
Fördela kött och pytt på tallrikar. Det lilla spad som finns i pytten blir en bra skysås. Klyftpotatis till om så önskas.


Kommentar:
Strutsfakta: Strutsen kan inte flyga, men springer 60 kilometer i timmen. Försvarar sig genom ”karatespark”, och har en knivskarp tånagel. Till köttproduktion slaktas fåglarna vid 10-14 månaders ålder. En fågel som väger cirka 100 kg ger ungefär 30 kg kött. Köttet är mörkt, mört och fettfattigt. Huden förädlas till fina läderarbeten. Fjädrarna blir till plymer och dammvippor som används inom datorindustrin, därför att de inte blir statiska.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top