Snöägg

Du behöver 3 st äggvitor 2 st citron droppar färskpressad 1.25 dl strösocker matolja smakfri Gör så här Vispa vitorna till riktigt styvt skum med...


10 portioner

Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 2 st citron droppar färskpressad
  • 1.25 dl strösocker
  • matolja smakfri

Gör så här

Vispa vitorna till riktigt styvt skum med citronen, vispa i sockret pö om pö. Olja 5 kaffekoppar (utan metalldekor) lätt och fyll dem till hälften med äggskum. Mikra en kopp i taget ca 20 sekunder på full effekt. Smeten pöser upp kraftigt, vänta tills den sjunkit igen innan koppen tas ut. Låt svalna och stjälp upp på fat. Olja kopparna igen tills smeten är slut. Snöäggen kan vänta överplastade på ett fat i kylen ett par dagar. Servera dem rumstempererade.


Kommentar:
Vi dukar upp ett härligt julbord, lika klassiskt som modernt. Klicka på länkarna för övriga rätter från julbordet!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top