Läsar-recept

Ryssoppa á la Sam

Du behöver 1 msk salt 3-4 liter vatten 6-7 potatisar 4 morötter 1 litet blomkålshuvud 1/2 grön paprika 4 vitlöksklyftor 1/2 burk krossad tomat 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk salt
  • 3-4 liter vatten
  • 6-7 potatisar
  • 4 morötter
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1/2 grön paprika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1/2 burk krossad tomat
  • 1 liten burk champinjoner
  • 1/2 liten förp amerikansk grönsaksblandning
  • 1/3 grön chilipeppar
  • 1 msk klippt persilja
  • 2 ägg
  • naturell youghurt

Gör så här

1
Koka upp salt och vatten.

2
Skala och ansa grönsakerna, delar dem i bitar.

3
Koka potatis, morötter och blomkål i 10-12 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och fortsätt koka cirka 25 minuter.

4
Hårdkoka äggen och skär dem i halvor.

5
Sila av den mesta av buljongen. Servera soppan med en ägghalva och litet naturell youghurt i varje tallrik.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top