Rökta laxrullar med getost

Du behöver 600 g getost färsk 200 g färskost 2 dl crème fraîche 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar nymalen 1 krm muskotnöt finriven 3...


25 portioner

Du behöver

  • 600 g getost färsk
  • 200 g färskost
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymalen
  • 1 krm muskotnöt finriven
  • 3 msk persilja finhackad
  • lax ca 800 g rökt i skivor
  • 1 kruka basilika

Gör så här

1
Ta bort getostens yttersta, hårda skal med potatisskalare, tärna inkråmet grovt. Rör ihop med färskost, crème fraîche, salt, peppar och muskot, vänd i persiljan till sist.

2
Bred ut 2 stycken halvmeterslånga bitar plastfolie var för sig på bänken. Täck knappt hälften av varje ark med laxskivor, där de brunaktiga små partierna klippts bort. 5 cm i varje kortände kan lämnas fria, plasten ska bara vikas om där så småningom. Täck nu laxen med basilikablad. Fördela ostfyllningen i en korv längs varje laxlångsida och rulla ihop tätt som en rulltårta med plastens hjälp. Se bara till att inte plasten rullas in i laxrullen, den ska vara utanpå! Kläm korven försiktigt jämn, vik plasten runt ändarna och kyl. Skäres med lätt hand och vass kniv, som torkas ren mellan varje snitt. (Kan göras helt färdig för uppskärning en dag i förväg.)


Kommentar:
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top