Röd madeiraglögg

Du behöver 1 flaska (75 cl) fylligt rödvin, t ex Periquita 1-2 kanelstänger 1 tsk kardemummakärnor 1 dl brun farin 1 flaska (37,5 cl) madeira,...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 flaska (75 cl) fylligt rödvin, t ex Periquita
    1-2 kanelstänger
    1 tsk kardemummakärnor
    1 dl brun farin
    1 flaska (37,5 cl) madeira, t ex Madeira Fine

Gör så här

1
Häll 1 dl av vinet i en kastrull. Tillsätt kanel och kardemumma, koka upp och låt blandningen svalna.

2
Sila av kryddorna och blanda kryddvinet med rödvin och brun farin. Rör om så att farinet löser sig. Tillsätt madeira och hetta upp glöggen varsamt. Den ska inte koka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top