Pankinlinser

Du behöver 500 g röda linser 1 1/4 l vatten 1/2 msk salt 2 pressade vitlöksklyftor Gör så här 1 Skölj linserna. Lägg dem tillsammans...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 500 g röda linser
  • 1 1/4 l vatten
  • 1/2 msk salt
  • 2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1
Skölj linserna. Lägg dem tillsammans med vatten och salt i en kastrull.

2
Koka upp linserna och skumma väl. Koka dem sakta utan lock tills de är mjuka. Det tar bara 10 minuter. Häll av vattnet.

3
Krydda linserna med vitlök och eventuellt mer salt.

4
Serveras varma eller kalla.


Kommentar:
Röda linser, kort och gott, hette den här rätten från början på Katinka Svedbergs restaurang Skafferiet i Stockholm. Det blev namnbyte sedan Boris Pankin, före detta Sverigeambassadör för Sovjetunionen, ätit rätten och blivit stormförtjust.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top