Olivkuddar

Du behöver 350 g oliver svarta med kärnor 50 g jäst 5 dl yoghurt rumsvarm 1 tsk salt 0.75 dl olivolja 11.5 dl vetemjöl Gör...


36 portioner

Du behöver

  • 350 g oliver svarta med kärnor
  • 50 g jäst
  • 5 dl yoghurt rumsvarm
  • 1 tsk salt
  • 0.75 dl olivolja
  • 11.5 dl vetemjöl

Gör så här

1
Kärna ur och hacka oliverna. (Oliver med kärnor smakar mer än redan urkärnade.)

2
Smula jästen i degbunke. Tillsätt yoghurten och rör om så att jästen löser sig. Blanda i salt, olja och olivhacket. Tillsätt nästan allt mjölet och arbeta ihop till en fast deg. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk, 1-1 1/2 timme.

3
Arbeta ihop degen i bunken och ta upp den på väl mjölat bakbord. Dela den i 4 bitar. Rulla ut varje del till en längd, cirka 2 1/2 cm i diameter. Tryck och knipsa av kuddliknande bullar, cirka 3 cm breda, med en degskrapa eller mjölad bordskniv. Lägg kuddarna på en papprad plåt. Låt jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek.

4
Grädda kuddarna mitt i 225 grader varm ugn cirka 8 minuter. Låt kallna utan bakduk på galler.

5
Brödet bör ätas dagsfärskt. Det kan förvaras i frys cirka 2 månader.


Kommentar:
En av många rätter i vår härliga bröllopsbuffé!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top