Marinerade lammkotletter

Du behöver 8 st lammkotletter enkla olivolja 1 tsk salt Marinad: 1 st pressad citron 2 st vitlöksklyftor skivade 2 msk olivolja 2 msk oregano...


4 portioner

Du behöver

  • 8 st lammkotletter enkla
  • olivolja
  • 1 tsk salt

Marinad:

1 st pressad citron
2 st vitlöksklyftor skivade
2 msk olivolja
2 msk oregano eller timjan
1 st lagerblad
2 krm svartpeppar

Gör så här

1
Börja med att blanda alla ingredienserna till marinaden. Pensla kotletterna med den. Lägg dem i en plastpåse och häll över ev. överbliven marinad. Knyt om och låt dem marineras i minst 30 minuter.

2
Hetta upp olja i en stekpanna. Torka av kotletterna. Skär snitt i fettkanten på lammkotletterna. Stek dem gyllenbruna på hög- medelhög värme. Salta.

3
Servera med potatisklyftor som stekts frasiga under 30 minuter i 250 graders ugnsvärme. Tunt skivad och hastigt stekt zucchini smaksatt med pressad citron, vitlök och persilja är också gott till.


Kommentar:
Lägg lammkotletterna på grekiskt vis i en marinad av citron, vitlök och örtkryddor innan du steker eller grillar dem.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top