Kycklingsallad

Du behöver 1 färdiggrillad kyckling 1 paket bacon 1 huvud isbergssallad 1 liten burk ananas i egen juice 1 pkt, 400 g, djupfrysta haricots verts...


4 portioner

Du behöver

  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 1 paket bacon
  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 liten burk ananas i egen juice
  • 1 pkt, 400 g, djupfrysta haricots verts eller ca 400 g ur burk
  • 1/2 gurka
  • 1 knippa rädisor
  • Dressing:
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 dl ananasspad

Gör så här

1
Blanda först till dressingen. Stek bacon knaprigt.

2
Skölj salladsbladen och låt dem rinna av på en handduk. Ge frysta haricots verts ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten.

3
Skär ananasringarna i bitar. Strimla gurkan och klyfta rädisorna.

4
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Fördela ingredienserna på ett fatt. Bottna med sallad, grönt och frukt. Lägg kycklingbitarna på det och toppa med bacon.

5
Droppa över lite av dressingen och servera resten vid sidan om.

6
Varma minibaguetter, god brieost, oliver och cornichonger – inte nödvändigt men mycket gott att äta till! Minibaguetter finns bra frysta som du bara värmer i ugnen.


Kommentar:
Vi tar det lite lätt till helgen. Åker kanske ut till landet. Packar ner färdiggrillad(e) kyckling(ar), grönsaker, bröd, ost och oliver. Det kan bli en sallad för fyra eller för många om du ökar mängderna.
Sedan smarrar vi till det till desserten eller kaffet! Med en fransk jordgubbskaka! De bären finns ju året runt numera till hyfsat pris!
Välj bröd till som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top