Kastanjesoppa

Du behöver 3 st potatis normalstora 3 st morötter 50 g rotselleri 0.5 st purjolök (ca 100 g) 100 g skinka rökt 100 g puré...


6 portioner

Du behöver

  • 3 st potatis normalstora
  • 3 st morötter
  • 50 g rotselleri
  • 0.5 st purjolök (ca 100 g)
  • 100 g skinka rökt
  • 100 g puré kastanj
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 st äggula
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st baguette
  • bladpersilja

Gör så här

1
Koka upp 2 liter vatten i en gryta. Ansa, skölj och skär potatis, morötter, selleri och purjo i mindre bitar. Lägg dem, tillsammans med rökt skinka i bit, i det kokande vattnet och koka i cirka 1 timme under lock på svag värme.

2
Ta upp rotgrönsaker och skinka och mixa dem i en matberedare, häll tillbaka moset i soppan och tillsätt kastanjepurén. Låt soppan koka upp igen några minuter. Tillsätt crème fraîche och äggula och låt den därefter inte koka mer. Smaka av med salt och peppar.

3
Rosta tunna skivor av baguette i ugnen och lägg på toppen. Garnera med bladpersilja.


Kommentar:
En utmärkt inledning på en meny som fortsätter med kryddig rådjursstek och avslutas med geraniumglass och frusna bär.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top