Du behöver
- 3 st potatis normalstora
- 3 st morötter
- 50 g rotselleri
- 0.5 st purjolök (ca 100 g)
- 100 g skinka rökt
- 100 g puré kastanj
- 1.5 dl crème fraîche
- 1 st äggula
- salt
- svartpeppar
- 1 st baguette
- bladpersilja
Gör så här
1
Koka upp 2 liter vatten i en gryta. Ansa, skölj och skär potatis, morötter, selleri och purjo i mindre bitar. Lägg dem, tillsammans med rökt skinka i bit, i det kokande vattnet och koka i cirka 1 timme under lock på svag värme.
2
Ta upp rotgrönsaker och skinka och mixa dem i en matberedare, häll tillbaka moset i soppan och tillsätt kastanjepurén. Låt soppan koka upp igen några minuter. Tillsätt crème fraîche och äggula och låt den därefter inte koka mer. Smaka av med salt och peppar.
3
Rosta tunna skivor av baguette i ugnen och lägg på toppen. Garnera med bladpersilja.
En utmärkt inledning på en meny som fortsätter med kryddig rådjursstek och avslutas med geraniumglass och frusna bär.