Kantarellpannkaka

Du behöver 3 dl mjölk 1 dl vetemjöl 2 ägg 2 krm salt 100 g kantareller, eller annan svamp, fryst eller burkkonserv 2 msk smör/margarin...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 100 g kantareller, eller annan svamp, fryst eller burkkonserv
  • 2 msk smör/margarin
  • Att äta till:
  • tomatsallad av skivade tomater, finhackad lök, vinägerdressing

Gör så här

1
Blanda hälften av mjölken med vetemjölet. Vispa det jämnt. Vispa i äggen, saltet och tillsätt resten av mjölken. Låt smeten vänta i rumstemperatur medan du fräser svampen i hälften av matfettet.

2
Fördela resten av fettet och den frästa svampen i de två formarna. Ställ in dem i 250 grader varm ugn. Ta ut formarna igen när fettet blivit gulbrunt. Vispa om i äggsmeten och häll den i de heta formarna. Ställ in dem i ugnen och grädda pannkakan cirka 15 minuter. Ställ portionsformen på en mattallrik med pappersservett emellan. Servera den genast, men ta det försiktigt för den är het.

3
Ät tomatsalladen till på separat tallrik.


Kommentar:
Grädda pannkakan i två portionsformar som tål ugnsvärme. Vill du ha 4 portioner är långpanna bäst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top