Du behöver
- 3 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 krm salt
- 100 g kantareller, eller annan svamp, fryst eller burkkonserv
- 2 msk smör/margarin
- Att äta till:
- tomatsallad av skivade tomater, finhackad lök, vinägerdressing
Gör så här
1
Blanda hälften av mjölken med vetemjölet. Vispa det jämnt. Vispa i äggen, saltet och tillsätt resten av mjölken. Låt smeten vänta i rumstemperatur medan du fräser svampen i hälften av matfettet.
2
Fördela resten av fettet och den frästa svampen i de två formarna. Ställ in dem i 250 grader varm ugn. Ta ut formarna igen när fettet blivit gulbrunt. Vispa om i äggsmeten och häll den i de heta formarna. Ställ in dem i ugnen och grädda pannkakan cirka 15 minuter. Ställ portionsformen på en mattallrik med pappersservett emellan. Servera den genast, men ta det försiktigt för den är het.
3
Ät tomatsalladen till på separat tallrik.
Grädda pannkakan i två portionsformar som tål ugnsvärme. Vill du ha 4 portioner är långpanna bäst.