Isterband med rotfrukter

Du behöver 4 morötter 4 palsternackor 1 liten kålrot 1-2 msk olivolja 2 msk smör (1/2 dl vatten) 2 msk honung, gärna av apelsinblom flingsalt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 morötter
  • 4 palsternackor
  • 1 liten kålrot
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • (1/2 dl vatten)
  • 2 msk honung, gärna av apelsinblom
  • flingsalt (grovt salt)

Gör så här

Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Fräs dem cirka 5 minuter i olivolja. Tillsätt smör, lägg på lock och låt rötterna puttra ytterligare cirka 10 minuter, späd eventuellt med lite vatten. Rör till sist ner honung och strö över flingsalt. Servera till nystekta isterband.


Kommentar:
En favorit från Roger Karlsson, isterbandsälskare och köksmästare på Vasamuseets restaurang.
Välj korv till som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top