Höstpytt rydberg

Du behöver ca 200 g färska kantareller 4 dl tärnad rå potatis 3 dl tärnad gul eller röd lök 2 msk olivolja till stekning salt...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • ca 200 g färska kantareller
  • 4 dl tärnad rå potatis
  • 3 dl tärnad gul eller röd lök
  • 2 msk olivolja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk worcestersås
  • 2 msk soja
  • 2 msk hackad persilja eller annat kryddgrönt
  • 2 äggulor
  • olivolja till servering

Gör så här

1
Bryn kantarellerna, potatisen och löken var för sig. Potatistärningarna ska vara genomstekta, vilket tar cirka 10-12 minuter. Är kantarellerna blöta måste vätskan kokas bort, innan de brynes.

2
Krydda och häll worcestersåsen över löken. Häll sojan över kantarellerna.

3
Lägg upp i grupper på varm tallrik. Garnera med kryddgrönt.

4
Knäck ett ägg per portion och separera vitan från gulan. Servera gulan i en skalhalva. Smaksätt generöst med jungfruolja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top