Du behöver
- ca 200 g färska kantareller
- 4 dl tärnad rå potatis
- 3 dl tärnad gul eller röd lök
- 2 msk olivolja till stekning
- salt
- svartpeppar
- 2 msk worcestersås
- 2 msk soja
- 2 msk hackad persilja eller annat kryddgrönt
- 2 äggulor
- olivolja till servering
Gör så här
1
Bryn kantarellerna, potatisen och löken var för sig. Potatistärningarna ska vara genomstekta, vilket tar cirka 10-12 minuter. Är kantarellerna blöta måste vätskan kokas bort, innan de brynes.
2
Krydda och häll worcestersåsen över löken. Häll sojan över kantarellerna.
3
Lägg upp i grupper på varm tallrik. Garnera med kryddgrönt.
4
Knäck ett ägg per portion och separera vitan från gulan. Servera gulan i en skalhalva. Smaksätt generöst med jungfruolja.