Honungskruka

Du behöver 1 liter kanderade frukter och bär av syrliga sorter 2 dl lättrostade valnöts- eller hasselnötskärnor 500 g flytande honung Gör så här 1...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 liter kanderade frukter och bär av syrliga sorter
  • 2 dl lättrostade valnöts- eller hasselnötskärnor
  • 500 g flytande honung

Gör så här

1
Fördela frukt, bär och nötter vackert i glasburkar. Häll på honung. Vicka på burken så att honungen rinner in överallt. Sätt på lock.

2

3
Det är mycket viktigt att frukt och bär verkligen är fyllda av sockerlag. Om inte så tillför de vatten till honungen och honungskrukan kommer att jäsa.

4

5
Servera honungsfrukterna till våfflor med vispgrädde. Eller som en exklusiv marmelad till kex eller rostat bröd.

6
Passar också som fyllning i en efterrättspaj eller fruktkaka.


Kommentar:
En honungskruka påminner om romtopf. Men här är det inkokta frukter och bär, lätt rostade valnötskärnor, hasselnötskärnor eller sötmandel som varvas i en stor burk eller kruka med nyslungad honung, som gjuts över. Den kommer att sockra sig så småningom och bli ogenomskinlig. Någon minut på låg effekt i mikron gör den flytande igen. Akaciahonung är flytande i rumstemperatur. Den saluförs i plastflaska märkt “Naturligt flytande honung”. Också den rena ljunghonungen, bärnstensfärgad och geléaktig, passar bra till
honungskruka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top