Hallings gröna sås

Du behöver 1 grönsallatshuvud 4 blad basilika 1 msk klippt gräslök 4 msk (raps)olja 1 krm salt 1/2 krm vitpeppar Gör så här 1 Skölj...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 grönsallatshuvud
  • 4 blad basilika
  • 1 msk klippt gräslök
  • 4 msk (raps)olja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar

Gör så här

1
Skölj sallaten. Bryt isär bladen och låt dem rinna av väl.

2
Mixa blad, strån och olja till jämn konsistens. Smaksätt med salt och peppar.


Kommentar:
Såsen passar utmärk till gravad lax. (Klicka på rubriken nedan för recept.)

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top