Fransk bondsallad med fläsk

Du behöver blandad sallad t 1 st röd lök 1 bitar purjolök 2 st tomater 100 g champinjoner färska 250 g fläsk knaperstekt bacon eller...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • blandad sallad t
  • 1 st röd lök
  • 1 bitar purjolök
  • 2 st tomater
  • 100 g champinjoner färska
  • 250 g fläsk knaperstekt
  • bacon eller

Gräslökssås:

2 st ägg
3 st äggulor
1 msk svensk söt senap söt, senap
0.5 msk fransk senap osötad
0.5 tsk vitpeppar
3 tsk salt
3 tsk strösocker
0.5 tsk HP-sås
0.5 tsk worcestershiresås
1 st vitlöksklyfta pressad
3 msk hackad gräslök
2.5 dl olja t

Gör så här

1
Skölj sallaterna och låt dem rinna av väl. Skala rödlöken och strimla den samt purjon fint. Skär tomaterna i klyftor och champinjonerna i skivor. Varva allting i en skål eller direkt på lite djupa tallrikar. Strö över bacon.

2
Servera med gräslökssåsen:

3
Koka äggen endast 2 minuter. Gröp ur dem med en liten sked. Blanda med äggulor och övriga ingredienser utom oljan som försiktigt vispas i lite i taget till sist. Detta är en stor sats sås som säkert räcker till 10 portioner sallad. Kan sparas några dagar i kylen.


Kommentar:
Recepten är komponerade av Nils-Emil Ahlin och Kjell Appelgren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top